Drupal

Drupal is 'Open Source' software waarmee je snel een website kan bouwen en gemakkelijk onderhouden. Vroeger was een systeem zoals Drupal voornamelijk bedoeld om snel paginaís te maken en tekst te publiceren. Eventueel opgeleukt met een fotootje. Vandaag ligt dat anders. Websites zijn meer dan een verzameling paginaís. Het zijn echte applicaties geworden. Denk maar aan Facebook, Twitter of Google. Maar ook: webshops, weblogs, forums, media,Ö
Drupal probeert aan die behoefte om meer te kunnen, te voldoen. Eigenlijk is het een blokkendoos: zowat alle functionaliteit komt als modules. Jij activeert de modules die je nodig hebt om jouw site te kunnen bouwen. Daar houdt het niet bij op. Naast de standaardmodules kan je ook nog eens 8000+ modules vrij downloaden en gebruiken.
Allemaal gratis? Jawel, allemaal gratis! Hoewel, gratis is hier niet het juiste woord. Drupal is vrije software. Dat betekent dat de licentie je toelaat om vrij de broncode te downloaden, te bestuderen, aan te passen, uit te breiden en zelf opnieuw te verspreiden. Voor noppes en nada. Dat is de grote kracht aan Drupal. Met je laptop en vrije software kan je meteen aan de slag. Drupal is een succesnummer omdat er duizenden ontwikkelaars over de hele wereld de klok rond bezig zijn om nieuwe stukken toe te voegen, te onderhouden of te verbeteren.

Website Design By Vivid in Jacksonville, Florida