Wordpress

WordPress is een gratis, 'Open Source' (van oorsprong) blogging script maar naarmate de populariteit hiervan toenam, wordt het inmiddels wereldwijd ook voor vele andere sites gebruik. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. Veel weblogs maken inmiddels gebruik van WordPress.
Open Source wil zeggen, open bron(code). Dit betekent dat de systeemcode vrij te verkrijgen en te bewerken is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Microsoft Windows). Dat betekent dat het gebruik hiervan gratis is. Door de open code is er de mogelijkheid om zelf aanpassingen/verbeteringen aan te dragen, danwel zelf te bouwen
WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is ÈÈn weblog te beheren.
Door middel van themaís (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van paginaís aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaard vormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen.
Een weblog maakt het mogelijk berichten te plaatsen, waarop vervolgens gereageerd kan worden door andere gebruikers. Een weblog kent over het algemeen geen statische paginaís en dat is dan ook het grootste verschil met reguliere websites.
WordPress is de afgelopen tijd enorm doorontwikkeld en tegenwoordig uitstekend te gebruiken als Content Management Systeem (CMS). Met de toevoeging van statische paginaís aan de weblog is de interactieve presentatiesite ontstaan.
WordPress heeft dus eigenlijk twee werelden samengebracht; statische paginaís met dynamische vernieuwende berichten in blogvorm.
WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is ÈÈn weblog of website te beheren.
Door middel van themaís (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van paginaís aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaard vormgeving die WordPress levert.

Website Design By Vivid in Jacksonville, Florida