Content management systemen

Wat is een  CMS ?

 

CMS is de afkorting voor Content Management System en is een web-applicatie die het mogelijk maakt om documenten en gegevens op een eenvoudige manier op het internet te publiceren zonder dat er veel technische kennis vereist is.

Eén van de meest gebruikte functies in CMS is dat gegevens zonder layout kunnen worden ingevoerd. Deze functie maakt mogelijk dat de beheerder van de website zijn inhoud ten allen tijde kan aanpassen.

De layout van de website wordt dus door ons volledig op maat gemaakt, daarna krijgt u de mogelijkheid om bv. pagina’s toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen, teksten op te maken en tabellen of afbeeldingen in te voegen. 
Kortom uw website steeds up-to-date houden.

 

 

Voordelen

thumbs up - voordelen CMS

U kunt uw website volledig zelf beheren. 
Dus u bent niet afhankelijk van anderen en u kunt hierdoor uw website steeds aanpassen wanneer u dit wenst. Snel een promotie online plaatsen is één van de voordelen. 
U hoeft geen of weinig kennis te hebben als informaticus om met CMS te kunnen werken. Het is een toegankelijk systeem waar iedereen zelf mee weg kan.

Nadelen

thumbs down - nadelen CMS

Zoals bij alles zijn hier ook nadelen aan verbonden. De opbouw van uw website moet voorzien zijn voor het CMS systeem en dit vergt meer arbeid en dus ook meer werkuren wat zich dan natuurlijk terug verhaalt in de kostprijs.

Hoe eenvoudig een CMS systeem ook is opgebouwd, toch zult u steeds de tijd moeten nemen om bv. de teksten te schrijven, te plaatsen en het uploaden naar de server. Dit is tijd die u misschien op een andere meer nuttigere manier kunt gebruiken. 
U kunt in elk geval de uitstraling en layout niet aanpassen.

 

Wanneer een CMS  ?

 

Een CMS systeem gebruiken is nuttig wanneer u bijna dagelijks of wekelijks uw website wilt aanpassen. 
Indien u sporadisch de website wilt updaten dan is het misschien beter een onderhoudscontract of overeenkomst te sluiten met ons. Vraag gerust achter deze informatie.

Voor promotie van een product kunt u eveneens een weblog gebruiken, wat minder duur is dan het CMS systeem te voorzien in je website. 
We kunnen  u dit eveneens aanbieden en inpassen in de layout van uw website

 

Website Design By Vivid in Jacksonville, Florida